Madonna, kas tai? Biografija, karjera ir įdomybės

Madonna Louise Ciccone, taip vadinama pasaulinio estrados karalienė, kuri dainininkės karjeros viršūnę pasiekė 11980-aisiais, tačiau visame pasaulyje išlieka su savo muzikos palikimu.

Amerikiečių dainininkė, aktorė ir muzikos prodiuserė turi keletą dainų, kurios tapo nesenstančiais ir prieštaringai vertinamais himnais, tokias kaip „Like a Virgin“, „la Isla Bonita“, „Vogue“, „Hung up“, „4 Minutes“. ir „Kaip malda“.

Savo lentynoje Madonna yra išplatinusi keletą prestižinių apdovanojimų, taip pat „Grammy“, „Golden Globe“, „Video Music Awards“ ir „European Music Awards“ - du pastarieji iš MTV.

Popmuzikos ikona Madonna laikoma viena labiausiai muzikoje muzikinę įtaką turinčių dainininkų dėl savo universalumo ir visų darbų. Kaip tokia jo meninė išraiška pranoko skaičių, apdovanojimų ir pripažinimo barjerus, sugebėjo dešimtmečius išlikti žiniasklaidoje ir neturi laiko sustoti.

Madonos darbai nuo pat karjeros pradžios 1980-aisiais sulaukė dėmesio, įtraukdami politines, seksualines, religines ir socialines temas. Todėl menininkė visada buvo smarkiai kritikuojama ne tik savo šalies, bet ir pasaulio konservatorių sparno. Kita vertus, Madonna darė įtaką ir daro įtaką keliems kitiems menininkams ir yra laikoma nuoroda tiems, kurie pasiekė sėkmės.

Feministė ​​ir LGBT teisių gynėja Madonna visur imasi moterų laisvės ir ŽIV klausimo. Visų pirma, menininkas 90-aisiais buvo vienas iš nedaugelio, kuris apėmė priežastis ir kovojo už priežastis.

Biografija

1958 m. Rugpjūčio 16 d. Ročesteryje, Mičigane, JAV gimė Madonna Louise Ciccone, Silvio Ciccone ir Madonna C. Fortin duktė. Būdama penkerių, tiksliau 1963 m., Madonna motina mirė nuo krūties vėžio, nustatydama vieną didžiausių traumų dainininkės gyvenime.

Vėliau Silvio vedė namų tvarkytoją Joaną Gustafsoną, kuris, pasak Madonnos, labai kontroliavo. Be to, Ciccone'as reikalavo, kad Joan būtų traktuojama kaip žmona ir motina, tačiau Madonna niekada negalėjo sutikti su šia sąlyga, nes jautėsi išduodanti motinos meilę.

Nuo mažens Madonna namuose dainuodavo per radiją girdėtas dainas. Dėl to Silvio vedė merginą į fortepijono pamokas. Tačiau maža mergaitė reikalavo, kol tėvas nepakeitė fortepijono į šokį ir baletą, o būdama 12 metų ji jau įvaldė meną.

Vėliau Madonna įstojo į Mičigano universitetą šokių kursuose ir pradėjo dar labiau atsiduoti baletui. Tačiau po dvejų metų ji pajuto, kad kažko trūksta. Siekdama užpildyti šią jaučiamą tuštumą, ji metė mokyklą ir po svajonių išvyko į Niujorką.

Menininkė keletą metų šoko keliose šokių kompanijose Niujorke, taip pat dirbo modeliu ir padavėja, kad galėtų sumokėti sąskaitas.

Tačiau Madonna išvyko ieškoti naujų nuotykių į Prancūziją, tačiau grįžo į miestą, kur susitiko su Danu Gilroy, su kuriuo įkūrė grupę „The Breakfast“, tačiau tai truko neilgai.

Mylėk gyvenimą

Madonnos meilės gyvenimas buvo labai viešas ir turiningas, pradedant ne kuo kitu, o Jeanu Micheliu Basquiat.

Kitas yra pirmasis oficialus Madonnos draugas - didžėjus Johnas Benitezas, prodiuseris, kuris sukūrė keletą savo dainų ir „Holiday“. Tačiau santykiai neprailgo, nes 85-aisiais Madonna ištekėjo už aktoriaus Seano Penno, kuris buvo vedęs iki 1987 m.

Nuo 88 iki 90 metų sklando gandai apie santykius su aktoriumi Warrenu Beatty, su kuriuo jis vaidino Dicką Tracy. 1994 metais Madonna pasimatė su reperiu Tupacu Shakuru, kuris mirė 1997 m., Tačiau santykiai tęsėsi tik kelis mėnesius. Dar 94 metais popmuzikos karalienė įsitraukė į garsų krepšininką Dennisą Rodmaną.

1996 metais Madonna susilaukė dukros su Carlosu Leonu, kuris tuo metu buvo jos asmeninis treneris. Ji vadinama menininkės pirmagime Lourdes Maria. 2000–2008 metais dainininkė vedė vestuves su britų režisieriumi Guy Ritchie, kuris atidavė antrąjį žvaigždės sūnų Rocco Ritchie.

Netrukus po pabaigos, kitais metais, Madonna užmezgė santykius su Jėzumi Luzu, kurie taip pat neprailgo. Po Jėzaus ji atėmė meilės gyvenimą ir dėmesio centre vėl pasirodė 2017 m., Kartu su portugalu Kevinu Sampaio.

Tačiau dabar, 2020 m., Madonna yra amerikiečių dainininkės širdį užkariavusio šokėjo Ahlamaliko Williamso glėbyje.

Madonos vaikai

Be dviejų biologinių vaikų - Rocco ir Lourdeso - Madonna įvaikino keturis vaikus - Davidą Bandą, Mercy Jamesą ir dvynukus Estere ir Stelle.

Madonos karjera

1980 m., Padedant Markui Kaminsui, Madonna sugebėjo įrašyti pirmąją „Visų“ versiją. Tiesą sakant, daina tapo tokia žinoma, kad net „Sire Records“ prezidentas Seymouras Steinas nedvejodamas pasiūlė Madonnai sutartį pradėti savo dainininkės karjerą.

Po pirmojo singlo Madonna debiutavo savo pirmame albume pavadinimu „Madonna“ 1983 m. Nuo tada tai buvo tik sėkmė, o dainininkė jau įsisavino savo tapatybę net to meto moterų, kurios norėjo rengtis ir būti panašios, stiliumi. menininkas.

1985 metai buvo pagrindiniai veiksniai dainininkės sėkmei. „Material Girl“ pasirodė vasario 1 d., „Vision Quest“ vasarį, o jos debiutas filme „Desperately Susan“ buvo kovo pradžioje. Todėl Madonna gavo pirmąją „Grammy“ nominaciją.

Trumpai tariant, Madonnos jausmingumas ir prieštaringai vertinami muzikos bei muzikiniai vaizdo įrašai pasirodė jos karjeros pradžioje su „Papa Don’t Preach“ ir albumu „True Blue“ 86 metais. Po trejų metų popmuzikos karalienė išleido „Like a Prayer“ , kuris pelnė šlovę ir gerą galvos skausmą su konservatoriais už jausmingumo maišymą su religija klipe.

Tarp didžiausių karjeros sėkmių išskiriame „Papa nemoksloja“, „Vogue“, „Kaip mergelė“, „La Isla Bonita“, „Kaip malda“, „Išreikšk save“, „Amerikos pyragas“, „Muzika“ “,„ Pakabinti “ir„ 4 minutės “.

Madonna ne tik judėjo per muziką, bet ir kiną bei literatūrą ir jau sulaukė atlikėjo dalyvavimo. Kine Madonna tęsė daugiau nei 15 vaidmenų ir parašė knygą apie savo seksualines fantazijas pavadinimu „Seksas“.

Madonos pasiekimai ir apdovanojimai

Per kelis karjeros dešimtmečius Madonna išleido daugiau nei 10 albumų, o „Warner Music“ duomenimis, buvo parduota beveik 300 milijonų plokštelių, taip pat surengtos dvi pelningiausios moterų gastrolės istorijoje.

Keletas žurnalistų, besispecializuojančių šiuolaikinėje muzikoje, Madonna, be jokios abejonės, yra įtakingiausia ir sėkmingiausia visų laikų menininkė. Kadangi karalienė vadovavo VH1 „100 didžiausių moterų muzikoje“ ir „The Daily Telegraph“ „20 didžiausių moterų atlikėjų“ sąrašams.

Vis dar skaičiuojant, pasak „Billboard“, Madonna yra sėkmingiausia solo atlikėja „Hot 100“ topo istorijoje (antroji apskritai už „The Beatles“). Be to, ji yra pati sėkmingiausia atlikėja šokių topuose. Galiausiai Madonna taip pat yra turtingiausia muzikos industrijos moteris, turinti nuo 800 milijonų iki 1 milijardo nuosavo kapitalo.

Dainininkė buvo apdovanota septyniais „Grammy“ ir dvidešimčia MTV trofėjų, įskaitant 1986 m. „Vanguard Video“ apdovanojimą, už kurį ji tapo pirmąja moterimi, kuri ją gavo. Be to, ji renka tokius apdovanojimus kaip „Globo De Ouro“ ir „Video Music Awards“.

Diskografija

  • Madonna (1983)
  • Kaip Mergelė (1984)
  • Tikroji mėlyna (1986)
  • Kaip malda (1989)
  • Erotika (1992)
  • Istorijos prieš miegą (1994)
  • Šviesos spindulys (1998)
  • Muzika (2000)
  • Amerikos gyvenimas (2003)
  • Išpažintys šokių aikštelėje (2005)
  • Kietas saldainis (2008)
  • MDNA (2012)
  • Sukilėlių širdis (2015)
  • Madam X (2019)

Ekskursijos

  • Mergelės turas (1985)
  • Kas yra tas mergaičių turas (1987 m.)
  • „Blond Ambition“ pasaulio turas (1990 m.)
  • „Girlie Show“ pasaulinis turas (1993)
  • Nuskendęs pasaulinis turas (2001)
  • „Re-Invention Tour“ (2004 m.)
  • Prisipažinimų turas (2006)
  • „Sticky & Sweet“ turas (2008–2009)
  • MDNA turas (2012 m.)
  • Sukilėlių širdies turas (2015–2016)
  • „Madame X“ turas (2019–2020 m.)

Filmografija

  • Tam tikra auka (1979)
  • Beviltiškai ieško Susan (1985)
  • Šanchajaus staigmena (1986)
  • Kas yra ta mergina (1987)
  • Brodvėjaus kraujas (1989)
  • Dickas Tracy (1990 m.)
  • Madonna: tiesa ar drąsa (1991)
  • Šešėliai ir rūkas (1991)
  • Jų pačių lyga (1992)
  • Įrodymų kūnas (1993)
  • „Pavojingas žaidimas“ (1993)
  • Keturi kambariai (1995)
  • Evita (1996)
  • Kitas geriausias dalykas (2000)
  • Nuvalytas (2002)
  • Aš jums pasakysiu paslaptį (2005)
  • Artūras ir nematomieji (2006)

Madonna Brazilijoje

Madonnos istorija su Brazilija prasidėjo 1993 m „Girlie Show“ pasaulinis turas 1993 m. turas, uždirbęs apie 70 milijonų dolerių.

Vėliau karalienė grįžo į Brazilijos žemę tik po penkiolikos metų - 2008 m Lipnus ir saldus turas. Todėl tai buvo pats sėkmingiausias turas, kurį kada nors surengė solo atlikėjas.

Pasirodžiusi San Paulo ir Rio de Žaneiro, Morumbi ir Maracanã stadionuose, atlikėja į savo pasirodymus perkėlė daugiau nei 300 tūkst. Tuo pačiu metu, kai popmuzikos ikona buvo Brazilijoje, ji susitiko su garsiuoju modeliu Jesusu Luzu, kuris netrukus taps jos vaikinu.

Praėjus vos metams po viešnagės Brazilijoje, Madonna grįžo 2009 m., Kad surinktų lėšų savo socialiniams projektams. Tuo tarpu jis aplankė Morro Dona Marta bendruomenę, Botafogo mieste, Rio de Žaneire.

Praėjo dar vieneri metai ir Madonna vėl grįžo į Braziliją, tačiau šį kartą sukūrė savo NVO Sėkmė vaikams Brazilijoje San Paulo mieste ir pasinaudojo proga pasimėgauti karnavalu kartu su dabartiniu brazilų vaikinu Jesusu Luzu. Jie kartu stebėjo sambos mokyklų paradą MarquÊs de Sapucaí.

2012 metais Madonna paskutinį kartą atvyko į Braziliją. Dainininkas atliko 4 „The MDNA Tour“ pasirodymus San Paule, Rio Grande do Sul ir Rio de Žaneire, per dvi dienas parduodamas daugiau nei 100 tūkst. Vis dėlto bilietų pardavimas nebuvo toks, kokio tikėtasi. Taigi ji niekada nebegrįžo į Braziliją koncertuoti.

Anitta ir Madonna

Dainininkė negrįžo į Braziliją, tačiau užmezgė muzikinę partnerystę su Anitta 2019 m. Daina „Faz Gostoso“ pateko į pop divos išleistą albumą „Madame X“, tačiau jis netapo hitu.

5 Madonos karjeros įdomybės

  1. Madonos tėvas yra italas, o motina - kanadietė prancūzė;
  2. Madonna turi tą patį vardą kaip jos mama;
  3. Madonna debiutuodama odinę botagą su žirgu, kurią laimėjo iš fotografo Steveno Kleino, ji nukrito nuo gyvūno lūždama raktikaulį, vieną ranką ir tris šonkaulius;
  4. Daugelis klipų tapo kontraversiški, nes jie laikomi vulgariais arba pernelyg „suaugusiais“, pavyzdžiui, „Kaip malda“. Lygiai taip atsitiko ir su „Išteisink mano meilę“, „Ką ji jaučia mergaitei“, „Erotika“, be kita ko;
  5. Priešingai nei daugelis įsivaizduoja, Madonna yra puiki aktorė! Kaip ji, ji laimėjo keletą apdovanojimų, įskaitant „Auksinį gaublį“.

+ 5 įdomybės

  1. Nepaisant to, kad menininkė buvo puiki aktorė, „Batmanas, sugrįžimas“ negavo „Catwoman“ vaidmens. Kai ji buvo svarstoma, estrados karalienė pateikė keletą reikalavimų, dėl kurių režisieriai ją atsisakė dėl siužeto;
  2. Be abejo, dainininkės publikos įrašų pristatymas vyko Brazilijos žemėje. Kadangi 1993 m. Lapkričio 6 d. Madonna dainavo daugiau nei 120 tūkstančių žmonių Maracanã mieste, Rio de Žaneire;
  3. Netikėtai 2012 m., Kai dainininkė ketino surengti pasirodymą Brazilijoje, bilietus reikėjo parduoti „du už vieną“, kad pasirodymo metu vieta nebūtų tuščia;
  4. 1990 m. Kanados policija grasino areštuoti Madonną. Pasirodo, kad atlikėja atlikdama „Live a Virgin“ scenoje imitavo gyvą masturbaciją;
  5. Piktybinis momentas pasaulio apdovanojimuose vaidino karalienę. Koncertuodama su Britney Spears ir Christina Aguilera, Madonna bučiavo scenoje abu atlikėjus.

Šaltiniai: EBiografija, „Auto Bahn“, „Firefly“, „Ratchet Free“, „Žinutės su meile“, „Vaidina“, „Vaidina“.

Vaizdai: Folha Pernambuco, internetinis teismas, bendra fotografija, SCMP, „Pop Line“ portalas, UAI, „Twenty5more“, šiandien, „Amazon“, ketvirtoji „Pop Wall“, vaikinai, „iBahia“, „Starring“, „Starring“ ir „Uol“.

Naujausios žinutės